keskusteluapu tueksi elämän eri kriiseihin

Mitä on keskusteluapu?

 

Keskusteluapua tai keskustelutukea voidaan tarvita esimerkiksi silloin, kun elämässä tapahtuu jokin äkillinen suru, muutos, tai kriisi. Keskusteluapua voidaan antaa joko kasvotusten, etäyhteydellä, tai puhelimen välityksellä. Keskusteluapua on mahdollista saada sekä kertaluonteisena äkillisen kriisin sattuessa että pidempiaikaiseksi tueksi. Keskusteluavun tarkoitus on helpottaa ahdistusta ja löytää voimavaroja elämän haasteisiin.

Läsnä olevaa keskusteluapua missä ja milloin vain

Tarjoamme keskusteluapua vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri. Voit soittaa meille anonyymisti juuri silloin kun sinulle sopii. Soittaessasi meille langan toisessa päässä sinua kuuntelee läsnä oleva ja empaattinen ammattilainen, jolla on aito halu kuunnella.

Voit soittaa meille missä tahansa mieltäsi painavassa asiassa. Olet saattanut menettää läheisen ihmisen, sairastua, jäädä työttömäksi, tai joutua henkisen tai fyysisen väkivallan uhriksi. Voit tuntea yleistä toivottomuuden tunnetta, tai sinua saattaa ahdistaa esimerkiksi hallitseva koronavirustilanne. Voit tarvita keskusteluapua ahdistaviin ajatuksiisi ja tunteisiisi, jotka voivat aiheuttaa sinussa pelkoa ja häpeää.

Tarjoamme sinulle tilan, jossa saat käsitellä tunteitasi ja ajatuksiasi täysin anonyymisti turvallisen ammattilaisen kanssa. Soittaessasi meille voimme etsiä yhdessä ratkaisuja tilanteeseesi. Pienikin keskustelutuokio saattaa helpottaa oloa ja auttaa löytämään toivoa ja luottamusta elämään.

Kun yksinäisyys kalvaa – keskusteluapua juuri silloin kun sitä tarvitset

Me ihmiset olemme sosiaalisia olentoja. Tästä huolimatta yksinäisyys ja sen tuoma ahdistuneisuus ovat yhä yleisempiä. Meistä jokainen haluaa ja ansaitsee tulla kuulluksi, mutta kynnys hakea apua voi olla suuri.

Sinusta voi tuntua yksinäiseltä, vaikka ympärillä olisikin ihmisiä. Myös parisuhteessa elävä voi tuntea itsensä yksinäiseksi. Sinusta voi tuntua, että olet menettänyt tai menettämässä kontaktin muihin ihmisiin. Tämän vuoksi voit tuntea merkityksettömyyttä omasta elämästäsi. Sinusta voi tuntua että kukaan ei ymmärrä tai osaa kuunnella sinua.

Soittaessasi meille sinun ei tarvitse pelätä että sinua ei uskota, tai että ongelmaasi ei oteta todesta. Keskusteluavulla voidaan helpottaa yksinäisyyden tunteita ja jopa löytää ratkaisuja yksinäisyyden selättämiseksi.

Keskusteluavusta helpotusta esimerkiksi parisuhdeongelmiin

Parisuhde ja muut läheiset ihmissuhteet ovat yksi onnellisen elämän kulmakivistä. Voimme hyvin, kun ihmissuhteemme voivat hyvin.

Joskus parisuhde tai muu läheinen ihmissuhde voi ajautua kriisiin. Vaikeneminen ja kommunikaatio-ongelmat voivat johtaa konflikteihin. Voit tuntea olevasi tienhaarassa, jossa sinun pitää päättää jäädäkö parisuhteeseen vai lähteä. Voit kohdata joko henkistä tai fyysistä väkivaltaa, kontrollointia, tai mustasukkaisuutta. Voit huomata olevasi itse kontrolloiva osapuoli, tai painit omien mustasukkaisten tai vihaisten ajatustesi kanssa.

Keskustelutuesta voi olla suurikin apu parisuhdetta koskeviin haasteisiin. Usein jo se että sanoittaa tilanteen ulkopuoliselle voi auttaa aukaisemaan tunnelukkoja. Keskustelutuen avulla voit saada uutta perspektiiviä tilanteeseesi, mikä voi helpottaa ahdistusta.

Keskusteluapua välittömästi ilman jonottamista, odottelua, tai matkustamista

Monille keskusteluavun hakeminen voi olla vaikeaa ihan jo käytännön syistä, kun voimavaroja keskusteluavun hakeutumiselle ei ole, jonot ovat pitkiä, tai apua saadakseen pitäisi matkustaa pitkänkin matkan päähän. Joskus taas pitkäkestoiselle keskusteluavulle ei ole tarvetta, vaan pelkkä lyhyt keskustelutuokio riittää. Meidän kanssamme voit puhua juuri niin kauan kuin haluat ja puhelu voidaan päättää juuri silloin kun sinulle sopii.

Tarjoamme välittömästi läsnä olevaa keskustelutukea ilman että sinun tarvitsee esimerkiksi poistua kotoasi. Kotoa soittaminen ei välttämättä ole mahdollista silloin jos koti ei ole turvallinen paikka. Voit soittaa esimerkiksi ulkoa, tai ystävän tai muun turvallisen ihmisen luota. Me taas pyrimme tekemään kaikkemme, jotta sinulla olisi mahdollisimman turvallinen olla.

Tarjoamamme keskusteluapu sopii erityisen hyvin esimerkiksi haja-asutusalueilla ja syrjäseuduilla asuville. Se on oiva ratkaisu myös liikuntarajoitteisille, sillä heidän ei tarvitse liikkua keskusteluavun vuoksi.

Mihin kaikkeen tarjoamme keskusteluapua?

 

Voit hakea keskusteluapua esimerkiksi johonkin seuraavista:

 

  • parisuhdeongelmat
  • mustasukkaisuus
  • ero
  • uskottomuus
  • läheisen menetys
  • sairastuminen
  • työttömyys
  • työuupumus
  • rikoksen uhriksi joutuminen
  • seksuaalisuus
  • itsetuhoiset ajatukset
  • yksinäisyys
  • pelko tulevaisuudesta
  • ahdistus

Suomen Puhelinterapeutit tarjoaa keskusteluapua ympäri vuorokauden. Lue lisää tarjoamastamme keskusteluavusta tai soita heti. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia ja anonyymeja. 

Keskusteluapua kriisitilanteeseen myös valtakunnallisista numeroista

 

Keskusteluapua elämän eri kriiseihin voi hakea myös valtakunnallisista ja vapaaehtoisvoimin toimivista palvelunumeroista. Eri palvelut tarjoavat keskusteluapua eri ikäisille erilaisiin kriiseihin ja jotkut palvelut tarjoavat myös vertaistukea. Keskusteluapua on saatavilla myös eri kielillä; esimerkiksi MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää suomeksi, ruotsiksi, arabiaksi ja englanniksi.

 

Suomen Mielenterveys ry:n keskusteluapu yleiseen pahaan oloon elämän kaikissa kriiseissä.

 

Kirkon keskusteluapu tarjoaa henkistä ja hengellistä tukea.

 

Keskusteluapua nuorille (Mannerheimin Lastensuojeluliitto).

 

Nollalinjan keskusteluapu lähisuhdeväkivaltaa kokeneille.

terapeuttimme

Kohtaamme asiakkaamme ammattitaidollamme, persoonallamme sekä karttuneella elämänkokemuksellamme.

KATJA JÄRVENPÄÄ

Kriisityön erikoistumisopinnot
SEAL 1 (Soulteam Equine Assisted Learning)
Vihatyön ohjaamisen perusteet -koulutus
Ihminen tavattavissa -terapeutti ITT®
Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja (NVC)

Turvallisuus

Emme kerää emmekä tallenna asiakkaidemme tietoja, joten voit soittaa meille turvallisesti ja luottamuksella kertomatta nimeäsi tai paikkakuntaasi.

 

Akuutissa vaikea-asteisessa mielenhäiriön tilanteessa ota yhteys suoraan oman alueesi terveyskeskukseen, päivystävään psykiatrian sairaalaan tai soita hätänumeroon 112.

 

Sivumme käyttää evästeitä anonyymin kävijäliikenteen analysoimista varten.