Puhelinterapia -nopeasti apua elämän eri kriiseihin

Mitä puhelinterapia on?

Puhelinterapia on nimensä mukaisesti terapiamuoto, jossa asiakas ja terapeutti keskustelevat perinteisen fyysisen vastaanoton sijaan puhelimitse. Puhelinterapiassa käsitellään yleensä samoja aiheita kuin kasvotustenkin. Joissakin tapauksissa puhelimessa soittajan voi olla jopa helpompaa avata keskustelua itselleen aroista asioista, koska palvelunumeroon voi soittaa täysin anonyymisti. Se on myös välittömämpi tapa saada apua silloin kun siltä eniten tuntuu, koska keskusteluapu on vain soiton päässä. Moni, jolle terapia aiheena on tuntunut vieraalta tai epäilyttävältä, on saanut puhelinterapiasta apua, koska kynnys soittaa on huomattavasti pienempi kuin tehdä ajanvaraus vastaanotolle.

Mitä hyötyä on puhelinterapiasta?

Puhelinterapiassa sinulle tarjotaan läsnä olevaa ja välittävää vuorovaikutusta. Olemme tavoitettavissa ilman ajanvarausta 24/7, eli voit ottaa yhteyttä milloin tahansa, ja mistä tahansa. Pääset keskustelemaan terapeutin kanssa juuri silloin kun haluat, eikä sinun tarvitse esimerkiksi poistua kotoasi. Saat puhua juuri niin kauan kuin koet tarpeelliseksi, eikä sinulta myöskään vaadita aiempaa kokemusta terapiasta.

Puhelinterapiassa halutaan parantaa ihmisen elämänlaatua ja tarjota aitoa kohtaamista. Haluamme saada jokaisen ihmisen tuntemaan itsensä tärkeäksi ja tulla kohdatuksi omana itsenään. Emme tingi arvoistamme, jotka ovat rakkaudellinen läsnä oleminen, hyvä tahto ja ihminen itse. Vaikeiden asioiden kanssa ei kannata jäädä yksin.

Joustavaa palvelua
 

Puhelinterapia on kaikin puolin joustavaa, voit soittaa mistä ja milloin tahansa. Myöhemmin voit halutessasi alkaa käydä vastaanotoilla. Sinulla on mahdollisuus varata aika vastaanotolle joko etäyhteydellä tai tulemalla suoraan paikan päälle.

Monet asiakkaat ovat kokeneet puhelinterapian helpoksi ja paikasta riippumattomaksi ratkaisuksi. Esiin on nostettu myös palvelun mukavuus, helppous, vaikuttavuus, yksinkertaisuus sekä se, että palvelu helpottaa tai ratkaisee henkilökohtaisia haasteita.

Lue lisää tarjoamastamme puhelinterapiasta palvelusivultamme.

Tutkitusti hyötyä
 

Myös tutkijat ovat saaneet puhelinterapiasta esiin vakuuttavia tuloksia. Esimerkiksi vuonna 2008 A. Barak, T. Hanley ja D. J. Reynolds tekivät terapioihin liittyviä laajoja tutkimuksia, joiden meta-analyysit soveltuvat myös puhelinterapiaan. Vuonna 2012 ilmestyneessä yhdysvaltalaistutkimuksessa puhelinterapia todettiin yhtä tehokkaaksi kuin perinteinen terapia. Puhelinterapia on tutkitusti todettu hyvin sopivaksi myös yli 60-vuotiaille.

Turvallista ja anonyymia
 

Emme kerää tai tallenna asiakkaan henkilötietoja, joten voit soittaa meille anonyymisti turvallisin mielin. Sinun ei myöskään tarvitse sitoutua pidempiaikaiseen yhteydenpitoon, vaan voit soittaa juuri niin monta kertaa kuin koet olevan tarpeen.

Kenelle puhelinterapia sopii?

 

Puhelinterapia sopii erityisen hyvin esimerkiksi haja-asutusalueilla ja syrjäseuduilla asuville, joilla ei ole lähettyvillään sopivaa tai vapaana olevaa terapeuttia. Puhelinterapia luo siten alueellista tasa-arvoa mahdollistamalla puhelinterapian kaikille asuinalueesta riippumatta. Myös kiireisille henkilöille tai vaikeiden kulkuyhteyksien varrella asuville puhelinterapia on hyvä vaihtoehto, sillä aikaa ei kulu matkoihin. Se on oiva ratkaisu myös liikuntarajoitteisille, sillä heidän ei tarvitse liikkua terapian vuoksi. Lisäksi joidenkin on luontevampaa keskustella vaikeista asioista mieluummin puhelimitse kuin kasvotusten.

Kätevästi vaikka kotona
 

Erityisen tehokasta puhelinterapia on niille, joilla ei ole mahdollisuutta perinteiseen terapiaan esimerkiksi pitkien välimatkojen tai liikuntarajoitusten takia.

Keskustelun voi käydä helposti vaikkapa omassa kodissaan ilman stressiä tapaamispaikkaan lähdöstä, ja säästät myös matkakuluissa. Pysyt täysin anonyyminä, kun kohtaamista ei järjestetä kasvokkain. Myös esimerkiksi lastenhoitoon liittyvät järjestelyt sujuvat mutkattomasti, kun apu on pelkän puhelinsoiton päässä.

Matalan kynnyksen keskusteluapua
 

Monet pohtivat, onko oma ongelma tarpeeksi merkittävä terapiayhteydenottoa varten. Useat myös häpeävät tuntemuksiaan. Omia tuntemuksiaan ei kuitenkaan koskaan tulisi vähätellä tai hävetä. Meille voit soittaa avoimesti mistä tahansa asiasta, jonka koet vaivaavan sinua.

Jos sinulla on vakava mielenterveyden häiriö, ota yhteys suoraan terveyskeskukseen, päivystävään psykiatrian sairaalaan tai hätänumeroon 112.

Mitä asioita puhelinterapiassa voi käydä läpi?
 

Puhelinterapia on matalan kynnyksen terapiaa, eli meille voit soittaa mihin tahansa sinua askarruttavaan asiaan liittyen. Keskustella voit hankaliltakin tuntuvista asioista, joista voi olla vaikeaa puhua jopa kaikkein läheisimmille. Elvytämme ja tuemme soittajan henkistä hyvinvointia ja helpotamme mielen taakkaa kokonaisvaltaisesti.

Vaikuttavaa terapiaa puhelimen välityksellä
 

Syy yhteydenotolle voi olla mikä tahansa asia, jonka asiakas kokee kuormittavaksi ja haastavaksi käsitellä. Tyypillisimpiä syitä puhelinterapiaan hakeutumiselle ovat masennukseen, ahdistukseen ja ihmissuhteisiin liittyvät ikävät tunnetilat. Myös työhön, opiskeluun ja vapaa-aikaan liittyvät haasteet ovat yleisiä.

Syitä puhelinterapiaan hakeutumiselle voivat olla esimerkiksi:

  • Stressi
  • Uupumus
  • Uniongelmat
  • Väkivallalle tai narsismille altistuminen
  • Läheisen kuolema
  • Ongelmat parisuhteessa, perheessä tai ihmissuhteissa
  • Ero kumppanista
  • Ongelmat itsetunnon kanssa
  • Ahdistus, masennus, paniikkioireet
  • Seksuaalitraumat
  • Yksinäisyys
  • Pelkotilat

Voit soittaa meille, vaikka pelottaisi.

Tarjoamme ympäri vuorokauden avoinna olevaa puhelinterapiaa. Voit siis soittaa meille mihin vuorokauden aikaan tahansa ja keskustella mieltäsi painavista asioista luottamuksella. Lue lisää tarjoamastamme puhelinterapiasta tai soita heti alla olevaan numeroon.

terapeuttimme

Kohtaamme asiakkaamme ammattitaidollamme, persoonallamme sekä karttuneella elämänkokemuksellamme.

KATJA JÄRVENPÄÄ

Kriisityön erikoistumisopinnot
SEAL 1 (Soulteam Equine Assisted Learning)
Vihatyön ohjaamisen perusteet -koulutus
Ihminen tavattavissa -terapeutti ITT®
Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja (NVC)

Turvallisuus

Emme kerää emmekä tallenna asiakkaidemme tietoja, joten voit soittaa meille turvallisesti ja luottamuksella kertomatta nimeäsi tai paikkakuntaasi.

 

Akuutissa vaikea-asteisessa mielenhäiriön tilanteessa ota yhteys suoraan oman alueesi terveyskeskukseen, päivystävään psykiatrian sairaalaan tai soita hätänumeroon 112.

 

Sivumme käyttää evästeitä anonyymin kävijäliikenteen analysoimista varten.