Puhelinterapeutit_logo_2020-01

Apua saa aina

Apua yksinäisyyteen

Mitä on yksinäisyys?

 

Meistä jokainen voi tuntea itsensä välillä yksinäiseksi. Yksinäisyys määritellään usein kahden perusmuodon kautta. Nämä muodot ovat yksinäisyys (loneliness) ja sosiaalinen eristyneisyys (social isolation).

 

Sosiaalinen eristyneisyys on usein vapaaehtoinen tila, jossa ihminen on omasta vapaasta tahdostaan tapaamatta muita ihmisiä. Tällainen ihminen ei kuitenkaan välttämättä tunne itseään yksinäiseksi. Yksinäisyys taas on negatiivinen, ei-toivottu tunne. Voimme tuntea itsemme yksinäiseksi, vaikka ympärillämme olisi paljon ihmisiä. Yksinäisyyden tunne ei siis välttämättä ole kiinni siitä, kuinka paljon meillä on sosiaalisia kontakteja. Aidot ja syvät ihmissuhteet helpottavat yksinäisyyden tunnetta, sekä kyky keskustella tunteistaan muiden kanssa.

Voit keskustella yksinäisyydestä ilman jonottamista 

 

Olit sitten yksinelävä tai parisuhteessa, perheetön tai perheellinen, nuori tai vanha, työtön tai työssä, voit tuntea yksinäisyyttä, mikä aiheuttaa ahdistusta. Sinusta voi tuntua, että et voi tai halua uskoutua läheisillesi, tai sinulla ei ole ketään kenelle puhua. Joskus muuten vain kaipaat ulkopuolista tukea, jolloin kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.


Meille voit soittaa milloin vain ilman jonottamista tai byrokratiaa. Voit puhua kanssamme niin kauan kuin haluat ja soittaa niin usein kun haluat. Puhelu voidaan myös päättä sitten kun sinusta siltä tuntuu.


Lupauksemme


1. Voit asioida kanssamme anonyymisti

Voit soittaa meille huoletta ilman että sinun täytyy kertoa esimerkiksi nimeäsi, ikääsi, tai paikkakuntaasi. Saat paljastaa meille itsestäsi juuri sen verran kuin itse haluat. Emme myöskään kerää sinusta mitään tietoja.


2. Voit soittaa milloin vain

Voit soittaa palveluumme milloin tahansa mihin tahansa aikaan vuorokaudesta. Olemme sinua varten tavoitettavissa kellon ympäri.


3. Saat apua koulutetulta ammattilaiselta

Kun soitat meille, sinua kuuntelee aina koulutettu ammattilainen. Ammattilaisemme ovat paitsi asiantuntijoita, heillä on myös aito halu kuunnella ja auttaa. Ammattilaisen kanssa keskustelu voi tuoda yksinäisyyden tunteeseen ratkaisuja tai näkökulmia, mitä ei välttämättä esimerkiksi läheisen kanssa keskustellessa löydy.


4. Voit puhua kanssamme huoletta mistä tahansa asiasta ilman häpeää

Oli kyse mistä tahansa asiasta, auttava puhelimemme on sinua varten. Sinusta saattaa tuntua, että asiasi on liian vähäpätöinen jotta siihen kannattaa hakea apua. Joskus taas asia on niin iso, että sitä on vaikea käsitellä. Oli ongelma iso tai pieni, jos se aiheuttaa ahdistusta niin siitä on hyvä puhua. Keskustelu helpottaa oloa ja parhaassa tapauksessa auttaa löytämään ratkaisuja tilanteeseesi.


5. Kun soitat meille, tulet aidosti kuulluksi ja ymmärretyksi

Voit puhua huoletta kaikesta, koska tehtävämme on kuunnella ja auttaa sinua. Voit soittaa meille, vaikka pelottaisi tai jännittäisi. Moni on saattanut epäillä soittamista aluksi, mutta tuntenut helpotusta ja tyytyväisyyttä kun on sen uskaltanut tehdä.

terapeuttimme

Kohtaamme asiakkaamme ammattitaidollamme, persoonallamme sekä karttuneella elämänkokemuksellamme.

KATJA JÄRVENPÄÄ

Kriisityön erikoistumisopinnot
SEAL 1 (Soulteam Equine Assisted Learning)
Vihatyön ohjaamisen perusteet -koulutus
Ihminen tavattavissa -terapeutti ITT®
Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja (NVC)

Yhteystiedot

Turvallisuus

Emme kerää emmekä tallenna asiakkaidemme tietoja, joten voit soittaa meille turvallisesti ja luottamuksella kertomatta nimeäsi tai paikkakuntaasi.

 

Akuutissa vaikea-asteisessa mielenhäiriön tilanteessa ota yhteys suoraan oman alueesi terveyskeskukseen, päivystävään psykiatrian sairaalaan tai soita hätänumeroon 112.

 

Sivumme käyttää evästeitä anonyymin kävijäliikenteen analysoimista varten.