Puhelinterapeutit_logo_2020-01

keskusteluapua 24/7

UUDELLA ASAPPI-TERAPIASOVELLUKSELLAMME SOITAT EDULLISEMMIN

Puhelinterapiaa nyt saatavilla myös Asappi-terapiasovelluksessa!

Puhelinterapeutit ovat kehittäneet oman terapiasovelluksen, jolla voit:

 

  • Soittaa edullisemmin koulutetulle terapeutille
  • Keskustella terapeutin kanssa 20 minuuttia ilmaiseksi
  • Valita, kelle terapeutille soitat
  • Nähdä saldosi ja puheluhistoriasi

ÄLÄ JÄÄ YKSIN – KESKUSTELUAPUA VUODEN JOKAISENA PÄIVÄNÄ KELLON YMPÄRI

Oletko kohdannut elämässäsi äkillisen surun tai kriisin, josta haluaisit puhua? Keskusteluavun tarkoitus on helpottaa ahdistusta ja löytää voimavaroja elämän haasteisiin.

 

Tarjoamme keskusteluapua kaikissa elämäsi kysymyksissä juuri silloin kun sitä tarvitset. Voit soittaa meille esimerkiksi silloin, kun olet menettänyt läheisen ihmisen, sairastunut, joutunut työttömäksi, tai kärsit yksinäisyydestä tai selittämättömästä pahasta olosta. Voit soittaa meille anonyymisti juuri silloin kun sinulle sopii, vaikka kotoasi.

 

Mitä on keskusteluapu?

 

Keskusteluapua tai keskustelutukea voidaan tarvita esimerkiksi silloin, kun elämässä tapahtuu jokin äkillinen suru, muutos, tai kriisi. Keskusteluapua voidaan antaa joko kasvotusten, etäyhteydellä, tai puhelimen välityksellä. Keskusteluapua on mahdollista saada sekä kertaluonteisena äkillisen kriisin sattuessa että pidempiaikaiseksi tueksi. Keskusteluavun tarkoitus on helpottaa ahdistusta ja löytää voimavaroja elämän haasteisiin.

 

5 SYYTÄ TURVAUTUA AMMATTILAISEN TARJOAMAAN KESKUSTELUAPUUN

 

1. Jo lyhytkin keskustelu helpottaa pahaa oloa

Pienikin keskustelutuokio ulkopuolisen kanssa voi helpottaa pahaa oloa, vaikka konkreettisia ratkaisuja tilanteeseen ei heti löytyisikään. Jo tunne siitä, että tulee kuulluksi helpottaa ahdistusta ja mahdollistaa ulospääsyn vaikeasta tilanteesta.

 

2. Keskusteluapu ennaltaehkäisee ongelmien pahenemista ja kärjistymistä

Asioista puhuminen ja keskustelu edesauttavat merkittävästi ennaltaehkäisemään ongelmien pahenemista. Puhuminen helpottaa oloa ja auttaa löytämään uusia näkökulmia vaikeaan elämäntilanteeseen, jolloin ongelmat eivät ehdi kasaantua liian suuriksi. Keskusteluapua onkin hyvä hakea jo silloin kun tilanne ei ole vielä akuutti, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä.

 

3. Keskustelu voi auttaa löytämään konkreettisia ratkaisuja vaikeaan tilanteeseen

Keskusteluapu ei välttämättä tarjoa heti valmiita ratkaisuja ongelmiin. Joskus ratkaisuja ei edes tarvita, vaan riittää kun joku kuuntelee ja paha olo tunnistetaan ja tunnustetaan. Kuitenkin ongelmiin voi löytyä ratkaisuja ikään kuin itsestään, kun tunteita käsitellään yhdessä kuuntelevan, empaattisen ja asiantuntevan ammattilaisen kanssa.

 

4. Turvautumalla ulkopuoliseen keskusteluapuun vähentyy samalla läheisten taakka

Aina ulkopuolista keskusteluapua ei tarvita, vaan riittää ystävän tai muun läheisen antama tuki. Kuitenkin joskus voi olla tunne, että ystävät tai muut läheiset eivät osaa kuunnella tai tukea oikealla tavalla, tai heille ei jostain syystä halua uskoutua. Joskus taas ei ole ketään kenelle puhua. Ulkopuolinen keskusteluapu vähentää taakkaa läheisiltä ja tuo helpotusta mahdolliseen yksinäisyyden tunteeseen.

 

5. Kun soitat meille, tulet aidosti kuulluksi ja ymmärretyksi

Kun soitat meille, tulet aina kuulluksi ja ymmärretyksi. Tarjoamme sinulle läsnä olevan ja lämpimän sylin johon käpertyä. Voit puhua huoletta mistä vain. Meidän tehtävämme on kuunnella ja auttaa sinua. Oli kyse mistä tahansa asiasta, isosta tai pienestä, me kuuntelemme ja autamme. Voit soittaa meille, vaikka pelottaisi.

 

LÄSNÄ OLEVAA KESKUSTELUAPUA MISSÄ TAHANSA ELÄMÄNTILANTEESSA

Paha tai ahdistunut olo ei katso ikää tai elämäntilannetta. Olit sitten yksinelävä tai parisuhteessa, perheetön tai perheellinen, nuori tai vanha, työtön tai työssä, voit kohdata elämässäsi kipeitä asioita joista haluaisit puhua.

 

Meille voit soittaa milloin vain ilman jonottamista tai byrokratiaa. Saat meiltä keskusteluapua myös silloin, kun et halua sitoutua pitkäaikaiseen prosessiin. Voit puhua kanssamme niin kauan kuin haluat ja soittaa niin usein kun haluat. Puhelu voidaan myös päättää sitten kun sinusta siltä tuntuu.

terapeuttimme

Kohtaamme asiakkaamme ammattitaidollamme, persoonallamme sekä karttuneella elämänkokemuksellamme.

KATJA JÄRVENPÄÄ

Kriisityön erikoistumisopinnot
SEAL 1 (Soulteam Equine Assisted Learning)
Vihatyön ohjaamisen perusteet -koulutus
Ihminen tavattavissa -terapeutti ITT®
Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja (NVC)

Tuemme sinua elämäsi kriiseissä

Yhteystiedot

Turvallisuus

Emme kerää emmekä tallenna asiakkaidemme tietoja, joten voit soittaa meille turvallisesti ja luottamuksella kertomatta nimeäsi tai paikkakuntaasi.

 

Akuutissa vaikea-asteisessa mielenhäiriön tilanteessa ota yhteys suoraan oman alueesi terveyskeskukseen, päivystävään psykiatrian sairaalaan tai soita hätänumeroon 112.

 

Sivumme käyttää evästeitä anonyymin kävijäliikenteen analysoimista varten.