Puhelinterapeutit_logo_2020-01

Apua saa aina

Apua ahdistukseen

Mitä on ahdistus?

 

Satunnainen ahdistuksen tunne on normaalia. Ahdistuneisuus voi liittyä esimerkiksi johonkin isoon elämänmuutokseen, stressiin, tai huoleen läheisestä ihmisestä. Joskus ahdistukseen on jokin selkeä syy, kuten elämässä tapahtunut kriisi, muutokset ihmissuhteissa, tai lapsuudessa tai aiemmin elämässä koetut käsittelemättömät traumaattiset tapahtumat. Joskus selkeää syytä ei ole, vaan ahdistus esiintyy epämääräisenä ja jatkuvana tuskaisena olona.

 

Satunnaiseen ahdistukseen voi auttaa esimerkiksi keskustelu ystävän kanssa, liikkuminen, tai hyvin nukuttu yö. Joskus ahdistuksen tunne on niin voimakas tai pitkittynyt, että siihen on haettava ulkopuolista apua. Ahdistuneen tunteen kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Keskustelu empaattisen ja läsnä olevan ammattilaisen kanssa helpottaa oloa ja auttaa löytämään keinoja ahdistuksen lieventämiseksi.

Välitöntä apua ahdistukseen ilman jonottamista 

 

Paha tai ahdistunut olo ei katso ikää tai elämäntilannetta. Olit sitten yksinelävä tai parisuhteessa, perheetön tai perheellinen, nuori tai vanha, työtön tai työssä, voit kohdata elämässäsi kipeitä asioita joista haluaisit keskustella. Sinusta voi tuntua, että et voi tai halua uskoutua läheisillesi, tai sinulla ei ole ketään kenelle puhua. Joskus muuten vain kaipaat ulkopuolista tukea, jolloin kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

 

Meille voit soittaa milloin vain ilman jonottamista tai byrokratiaa. Tuemme myös silloin, kun et halua sitoutua pitkäaikaiseen prosessiin. Voit puhua kanssamme niin kauan kuin haluat ja soittaa niin usein kun haluat. Puhelu voidaan myös päättä sitten kun sinusta siltä tuntuu.

 

Lupauksemme

 

1. Voit soittaa meille täysin anonyymisti

Voit soittaa meille huoletta ilman että sinun täytyy kertoa esimerkiksi nimeäsi, ikääsi, tai paikkakuntaasi. Saat paljastaa meille itsestäsi juuri sen verran kuin itse haluat. Emme myöskään kerää sinusta mitään tietoja.

 

2. Voit soittaa milloin vain

Voit soittaa palveluumme milloin tahansa mihin tahansa aikaan vuorokaudesta. Olemme sinua varten tavoitettavissa kellon ympäri.

 

3. Sinua kuuntelee aina koulutettu ammattilainen

Kun soitat meille, sinua kuuntelee aina koulutettu ammattilainen. Ammattilaisemme ovat paitsi asiantuntijoita, heillä on myös aito halu kuunnella ja auttaa. Ammattilaisen kanssa keskustelu voi tuoda vaikeaan elämäntilanteeseen ratkaisuja tai näkökulmia, mitä ei välttämättä esimerkiksi ystävän kanssa keskustellessa löydy.

 

4. Voit puhua kanssamme huoletta mistä tahansa asiasta ilman häpeää

Oli kyse mistä tahansa asiasta, auttava puhelimemme on sinua varten. Sinusta saattaa tuntua, että asiasi on liian vähäpätöinen jotta siihen kannattaa hakea apua. Joskus taas asia on niin iso, että sitä on vaikea käsitellä. Oli ongelma iso tai pieni, jos se aiheuttaa ahdistusta niin siitä on hyvä puhua. Keskustelu helpottaa oloa ja parhaassa tapauksessa auttaa löytämään ratkaisuja tilanteeseesi.

 

5. Kun soitat meille, tulet aidosti kuulluksi ja ymmärretyksi

Voit puhua huoletta kaikesta, koska tehtävämme on kuunnella ja auttaa sinua. Voit soittaa meille, vaikka pelottaisi tai jännittäisi. Moni on saattanut epäillä soittamista aluksi, mutta tuntenut helpotusta ja tyytyväisyyttä kun on sen uskaltanut tehdä.

terapeuttimme

Kohtaamme asiakkaamme ammattitaidollamme, persoonallamme sekä karttuneella elämänkokemuksellamme.

KATJA JÄRVENPÄÄ

Kriisityön erikoistumisopinnot
SEAL 1 (Soulteam Equine Assisted Learning)
Vihatyön ohjaamisen perusteet -koulutus
Ihminen tavattavissa -terapeutti ITT®
Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja (NVC)

Tuemme sinua elämäsi kriiseissä

Yhteystiedot

Turvallisuus

Emme kerää emmekä tallenna asiakkaidemme tietoja, joten voit soittaa meille turvallisesti ja luottamuksella kertomatta nimeäsi tai paikkakuntaasi.

 

Akuutissa vaikea-asteisessa mielenhäiriön tilanteessa ota yhteys suoraan oman alueesi terveyskeskukseen, päivystävään psykiatrian sairaalaan tai soita hätänumeroon 112.

 

Sivumme käyttää evästeitä anonyymin kävijäliikenteen analysoimista varten.